Dalība seminārā «China – CEEC Seminar on Innovation & Technology Cooperation and International Technology Transfer»

No 17. – 30.maijam Šanhajā, Ķīnā, norisinājās starptautiskais inovāciju un tehnoloģiju pārneses praktiskais seminārs «China – CEEC Seminar on Innovation & Technology Cooperation and International Technology Transfer». Semināru organizēja, kā arī dalību finansēja Ķīnas tautas republikas Zinātnes un tehnoloģiju ministrija, sadarbībā ar Co-way Starptautisko tehnoloģiju pārneses centru.

Latviju seminārā pārstāvēja RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centra vadītāja Laila Eliņa un tehnoloģiju pārneses eksperts Renārs Reklaitis. Kopumā seminārā piedalījās 23 delegāti no 11 dažādām dalībvalstīm, līdz ar to tā bija lieliska iespēja paplašinās starptautiskās sadarbības tīklu, kā arī gūt pieredzi no citām valstīm.

Rīgas Tehniskās universitātes pārstāvji semināra laikā prezentēja kopējo situāciju Latvijā saistībā ar inovāciju un tehnoloģiju pārneses jautājumiem, kā arī detalizētāk izklāstīja informāciju par universitātes aktivitātēm, darba pieredzi, rezultātiem un plāniem inovāciju un tehnoloģiju pārneses jomā.

Seminārs sniedza plašu ieskatu Ķīnas tautas republikas aktivitātēs un sasniegtajos rezultātos tehnoloģiju pārnesē, centralizētā iekārtu uzskaitē, pakalpojumu sniegšanas procesā u.tml. Nodibinātie kontakti un gūtā pieredze sniegs iespēju nākotnē ciešāk sadarboties gan ar Ķīnu, gan pārējām dalībvalstīm.

Laila Eliņa, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs