RTU pārstāvju vizīte AS Dzintars

2018. gada 25. maijā RTU pārstāvji viesojās uzņēmumā AS «Dzintars», kas ir viens no lielākajiem un pieredzes bagātākajiem kosmētikas un parfimērijas ražotājiem ne tikai Latvijā, bet arī Ziemeļeiropas valstīs.

Vizītes mērķis bija iepazīties ar uzņēmuma darbību, apskatīt ražotni un laboratorijas, kā arī pārrunāt potenciālos sadarbības virzienus.

No Rīgas Tehniskās universitātes vizītē piedalījās pārstāvji no Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes Vides aizsardzības un siltuma sistēmu institūta; Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes Lietišķās ķīmijas institūta, Vispārīgās ķīmijas tehnoloģijas institūta, Organiskās ķīmijas tehnoloģijas institūta un Funkcionālo materiālu tehnoloģiju zinātniskās laboratorijas, kā arī no Būvniecības inženierzinātņu fakultātes Ūdens pētniecības zinātniskās laboratorijas.

Vizītes sākumā uzņēmuma pārstāve iepazīstināja ar uzņēmuma vēsturisko attīstību, sākot no tā dibināšanas – 1849. gadam līdz pat mūsdienām. Turpinājumā bija lieliska iespēja apskatīt ražošanas procesa dažādos posmus, iepazīties ar laboratoriju darbu un specifiku. Vizīte noslēdzās ar uzņēmuma un RTU pārstāvju diskusiju, kuras laikā tika iezīmēt virzieni iespējamai turpmākai sadarbībai kopīgu pētījumu un projektu izstrādē.

Vīzīti organizēja RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs.

|Linda Šufriča, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs