RTU attīsta sadarbību ar «Rīgas mežiem»

RTU Tehnoloģiju un zināšanu pārneses centrs
07.03.2023

Marta sākumā Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) viesojās pārstāvji no SIA «Rīgas meži». Tikšanās mērķis bija iepazīties ar universitātes piedāvātajām sadarbības iespējām, pakalpojumiem un tehnoloģijām, kas veicinātu jaunu risinājumu ieviešanu «Rīgas meži» pārvaldītajos objektos un resursu apsaimniekošanā.

Tikšanās laikā uzņēmuma pārstāvji tikās ar  RTU Tehnoloģiju un zināšanu pārneses centru (TZPC) un apmeklēja Būvniecības inženierzinātņu fakultātes  Ūdens sistēmu un biotehnoloģiju institūta laboratoriju un Ceļu un tiltu katedras laboratoriju, kā arī Elektrotehnikas un vides inženierzinātņu fakultātes Vides aizsardzības un siltuma sistēmu institūta laboratorijas.

RTU laboratoriju un zinātnieku iestrāde dažādos pētījumos iedvesmo meklēt jaunus risinājumus un saskatīt problēmas risinājumus plašāka kontekstā,  pēc vizītes atzina «Rīgas mežu» pārstāvji.  Sarunās ar zinātniekiem viņi identificēja vairākus potenciālos sadarbības virzienus un praktiskos risinājumus, ko uzņēmums varētu izmantot ilgtspējīgu resursu pārvaldībā.

«Ļoti būtiski ir nodrošināt saskari starp uzņēmumu un universitātes laboratorijām, jo tikai tā var satikties dažādas ieinteresētās puses un, saliekot kopā uzņēmuma vajadzības ar jau esošiem pētījumiem un nākotnes iespējām, iespējams radīt jēgpilnus risinājums. Jau šobrīd plānojam nākamo tikšanos un, cerams, ka drīz varēsim ziņot par kopīgām aktivitātēm ar «Rīgas mežiem». Paldies laboratoriju pārstāvjiem par interesantām un vērtīgām prezentācijām», uzsver RTU TZPC direktore Laila Eliņa.

SIA «Rīgas meži»  ir Rīgas pilsētas pašvaldībai piederošs uzņēmums. Tajā ir piecas mežniecības: Daugavas, Gaujas, Katrīnas, Rīgas un Tīreļu, kokaudzētava «Norupe»  un kokzāģētava «Norupe» Ogres novadā. Uzņēmums apsaimnieko arī Rīgas dārzus un parkus, kā arī kultūras un atpūtas parku «Mežaparks». SIA «Rīgas meži» īsteno vides izglītības programmu «Zaļā klase» .