Pasniegtas 2022. gada Rīgas Tehniskās universitātes valorizācijas balvas

Svinot Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) 160. dzimšanas dienu, tika godināti izcilākie RTU zinātnieki un studenti. Pasniedzot valorizācijas balvas, jau sesto gadu godinām zinātniekus un studentus par nozīmīgu ieguldījumu inovatīvu risinājumu un tehnoloģiju attīstībā, to popularizēšanā un aktīvu sadarbību ar industriju.

Šogad «RTU Gada balvu valorizācijā» saņēma RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes Polimērmateriālu institūta profesors Remo Merijs-Meri. Profesora pētniecības jomas saistītas ar perspektīvu daudzkomponentu kompozītsistēmu izstrādi uz polimēru bāzes. Pētniecības aktivitātes rezultējušās veiksmīgā starpdisciplinārā projektā, kur ciešā sadarbībā ar RTU Būvniecības inženierzinātņu fakultātes kolēģiem ir atrasts risinājums asfaltbetona noturības palielināšanai tajā iestrādājot granulas no nolietotām autoriepām. Risinājums tapis sadarbībā ar valsts institūcijām, nozares asociācijām un industriju. R.Merijs-Meri 2021./2022. gadā ir ieguvis divus patentus, piedalījies licences slēgšanas procesā un realizējis ievērojamu skaitu līgumdarbu.

Savukārt «RTU Studenta gada balvu valorizācijā» ieguva Elektrotehnikas un vides inženierzinātņu fakultātes  doktorantūras studente un Vides aizsardzības un siltuma sistēmu institūta pētniece Ilze Vamža. Viņa ir aktīvi līdzdarbojusies divu inovatīvu tehnoloģiju – «Dabisks termoiepakojums» un «Ilgtspējīgi risinājumi biomasas plāksnēm» attīstībā, kā arī sniegusi būtisku ieguldījumu tehnoloģijas «Dabisks termoiepakojums» licencēšanas procesā, kas rezultējies ar diviem noslēgtiem licences līgumiem. I.Vamža aktīvi iesaistās komunikācijā ar industriju un tehnisko zināšanu popularizēšanā.

Apsveicam laureātus un sakām paldies visiem nominantiem par ieguldījumu inovatīvu risinājumu un tehnoloģiju attīstībā.

| RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs