LG Maskavas Tehnoloģiju centra vizīte RTU

LG

2016. gada 24. maijā Rīgas Tehniskajā universitātē viesojās LG Maskavas Tehnoloģiju centra pārstāve. Vizītes mērķis bija paplašināt zinātnisko tīklu, iepazīties ar RTU izstrādātajām tehnoloģijām un pētījumiem, kā arī pārrunāt potenciālo sadarbību.

Vizītes ietvaros tika apmeklētas vairākas RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes struktūrvienības, to vidū Silikātu materiālu institūts, kura zinātnisko pētījumu pamatvirzieni saistāmi ar silikātmateriālu (keramika, stikls, saistvielas), neorganisko nanomateriālu un augsttemperatūras nemetālisko materiālu ķīmiju; Polimērmateriālu institūts, kura darbības pamatā ir dažādu polimēru materiālu iegūšana, izpēte, tehnoloģiskā pārstrāde un reciklēšana, kā arī Vispārīgās ķīmijas tehnoloģiju institūts, kura galvenie pētniecības virzieni ir biomateriālu jeb bioloģiskajiem audiem draudzīgu materiālu izstrāde, ekomateriālu jeb videi draudzīgi materiālu izstrāde un izpēte un biotehnoloģijas jeb fermentācijas procesu izpēte.

LG Maskavas Tehnoloģiju centra pārstāve tika iepazīstināta ar šo struktūrvienību zinātnisko darbību, pētniecības virzieniem un tehnoloģiskajiem sasniegumiem.

Linda Šufriča, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs