Kazahstānas delegācijas vizīte RTU

2016. gada 12. septembrī Rīgas Tehniskajā universitātē viesojās Kazahstānas delegācija tirdzniecības misijas ietvaros, kuru organizēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra.

Vizītes ietvaros Kazahstānas delegācija iepazinās ar RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centra darbību, aktivitātēm, sadarbību ar zinātniekiem un industriju, kā arī apmeklēja RTU Ūdens inženierijas un tehnoloģijas katedras laboratorijas, gūstot ieskatu aktuālākajos pētniecības virzienos un esošos tehnoloģiskos sasniegumus, tāpat iepazinās ar RTU Industriālās elektronikas un elektrotehnikas institūta darbību un nesen realizētā AREUS projekta rezultātiem, kura ietvaros tika izstrādāta unikāla līdzstrāvas elektroapgādes sistēma robotizētām rūpnīcām. Delegācijas pārstāvjiem bija iespēja apmeklēt arī nesen izveidotu Dizaina fabriku un iepazīties ar unikālajām iekārām un tehniskajām iespējām.

Viens no vizītes mērķiem bija veidot sadarbību arī studentu un pasniedzēju pieredzes apmaiņas programmās. RTU piedāvātās mācību programmas un iespējas sadarboties prezentēja RTU rektora vietnieks starptautiskajā akadēmiskajā sadarbībā un ārzemju studentu apmācībā prof. Igors Tipāns.

Laila Eliņa, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs