RTU Inovāciju un jauno tehnoloģiju konference

2010. gada 23. februārī Rīgas Tehniskajā universitātē norisinājās 7. ikgadējā Inovāciju un jauno tehnoloģiju konference, kuras laikā RTU zinātnieki prezentēja 52 izstrādātus pētniecības projektus tādās tautsaimniecībai būtiskās nozarēs kā: arhitektūra, būvniecība, datorzinātne un informācijas tehnoloģijas, enerģētika un elektrotehnika, elektronika un telekomunikācijas, inženierzinātne, materiālzinātne un lietišķā ķīmija, transports un mašīnzinības.

Inovāciju un jauno tehnoloģiju konference RTU tika organizēta posteru sesijas formā. Katram projektam tika izstrādāts posteris, kurā bija sniegts skaidrojums, kur ikdienā iespējams izmantot pētījumu rezultātus, kāpēc tie ir vajadzīgi un kādas sadarbības iespējas piedāvā zinātnieki. Pie katra posteru stenda bija iespēja satikt pētījuma autoru, uzdot viņam interesējošos jautājumus, kā arī iesaistīties aktīvās diskusijās.

Kopumā konferenci apmeklēja ap 200 dalībnieku, no kuriem vairāk kā piecdesmit bija dažādu firmu un organizāciju pārstāvji. Konferences rīkotāji ir gandarīti par plašo apmeklētāju skaitu, kas norāda uz sabiedrības pieaugošo interese par zinātnieku radītajām inovatīvajām izstrādnēm.

Inovāciju un jauno tehnoloģiju konference Rīgas Tehniskajā universitātē tiek rīkota divas reizes gadā ar mērķi veidot komunikāciju starp zinātniekiem un uzņēmējiem.

Konferenci organizēja RTU Zinātņu daļa un RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs.

Laila Eliņa, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs
Linda Šufriča, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs

ERAF logo