RTU piedalās izstādē «Riga Food 2010»

No 8. līdz 11. septembrim izstāžu centrā Ķīpsalā notika 15. starptautiskā pārtikas izstāde «Riga Food 2010», kas ir plašākā pārtikas nozares izstāde Baltijā.

Izstādes laikā Latvijas Tehnoloģiskais centrs un projekts EEN-Latvija organizēja pārtikas inovācijas stendu «Inovācija pārtikai». Tajā piedalījās dažādas pārtikas inovācijas procesos iesaistītās zinātnes un izglītības iestādes, tai skaitā arī Rīgas Tehniskās universitāte.

Stends «Inovācija pārtikai» tiek organizēts jau desmito gadu un tā mērķis ir iepazīstināt ar svarīgākajiem inovācijas procesa dalībniekiem un parādīt inovāciju nozīmību pārtikas nozarē.

Rīgas Tehnisko universitāti izstādē pārstāvēja divas struktūrvienības no Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes – Bioloģiski aktīvo savienojumu ķīmijas tehnoloģijas katedra un Polimērmateriālu institūts.

Bioloģiski aktīvo savienojumu ķīmijas tehnoloģijas katedra iepazīstināja ar augu kultūru eļļu pētījumiem. Interesenti varēja aplūkot dažādus augu eļļu paraugus un uzzināt to pielietojumu pārtikas produktu ražošanas procesā. Savukārt Polimērmateriālu institūts prezentēja pētījumu par jauna veida bionoārdāma iepakojuma materiālu izstrādi, kas ir uzskatāma par alternatīvu plastmasas iepakojuma materiāliem, kas vidē nesadalās.

Rīgas Tehniskās universitātes stendu koordinēja RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs.

Laila Eliņa, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs
Linda Šufriča, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs

ERAF logo