RTU piedalās izstādē «Tech Industry»

No 25. līdz 27. novembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notika starptautiskā mašīnbūves, metālapstrādes, automatizācijas, elektronikas, elektrotehnikas, instrumentu un jauno tehnoloģiju izstāde «Tech Industry 2010», kas ir lielākais gada rūpnieciskās ražošanas pasākums Baltijas reģionā.

Rīgas Tehnisko universitāti izstādē pārstāvēja piecas struktūrvienības no Būvniecības, Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas, Transporta un mašīnzinību, kā arī Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes. Zinātniekiem tā bija lieliska iespēja iepazīstināt izstādes apmeklētājus ar jaunākām izstrādātām tehnoloģijām un pētījumiem.

BF Materiālu un konstrukciju institūts prezentēja pētījumus par porainās keramikas tehnoloģiju un dažāda veida betonu sastāviem t.sk. «Betons ar drupinātiem māla ķieģeļiem», «Sevišķi augstas stiprības betons», «Smagais betons ar atkritumiem no metāla ražošanas un pārstrādes rūpnīcām», «Betons ar dolomīta karjeru atkritumiem» un «Betons ar lampu borsilikāta stikla atkritumiem». BF Būvmašīnu un būvmehanizācijas profesora grupa izstādes apmeklētājus iepazīstināja ar kompozītmateriālu pētījumiem un to pielietojamības iespējām, kā arī ar metālisko pulvermateriālu pētījumiem. EEF Vides aizsardzības un siltuma sistēmu institūts izstādē piedalījās ar projektiem «Sistēmiskās domāšanas integrēšana vides politikā» un «Kompakts saules un granulu modelis». MLĶF Tehniskās fizikas institūts demonstrēja izstrādni «Superelastīgs spiediena sensorelements». Savukārt TMF Mašīnbūves tehnoloģijas institūts prezentēja kontaktmetināšanas pētījumus.

Rīgas Tehniskās universitātes stends piesaistīja lielu izstādes apmeklētāju interesi. Ar RTU izstrādātiem pētījumiem iepazinās arī uzņēmēju delegācija no Somijas, kas sniedza iespēju dibināt jaunus kontaktus un veidot sadarbību.

RTU zinātnieku dalību izstādē organizēja RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs.

Izstāde «Tech Industry» mērķis ir veicināt uzņēmumu ražošanas un tirdzniecības attīstību, stimulēt tiešu sadarbību starp Latvijas un ārvalstu uzņēmējiem un profesionāļiem, atspoguļot rūpnieciskās ražošanas industrijas attīstības tendences un ar to saistīto nozaru attīstību Baltijā, kā arī sekmēt Latvijas ražošanas uzņēmumu konkurētspēju pasaules tirgū.

Laila Eliņa, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs
Linda Šufriča, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs

ERAF logo