RTU Inovāciju un jauno tehnoloģiju konference

inovaciju_konf-09_logo

Šā gada 16. martā Rīgas Tehniskajā universitātē norisinājās tradicionālā Inovāciju un jauno tehnoloģiju konference. Tajā tika prezentēti 36 RTU zinātnieku pētniecības projekti tādās tautsaimniecības nozarēs kā arhitektūra, būvniecība, datorzinātne un informācijas tehnoloģijas, enerģētika un elektrotehnika, elektronika un telekomunikācijas, materiālzinātne un lietišķā ķīmija, transports un mašīnzinības.

Konference tika organizēta posteru jeb plakātu sesijas formā, katram projektam bija izveidots stends ar uzskates materiāliem – posteriem, kuros sniegts skaidrojums, kur ikdienā iespējams izmantot pētījumu rezultātus, kāpēc tie ir vajadzīgi un kādas sadarbības iespējas piedāvā zinātnieki. Ikvienam interesentam bija iespēja sastapt pētījumu autorus, uzdot interesējošos jautājums, kā arī aplūkot dažādu pētījumu praktiskas demonstrācijas.

Konferences norises laikā RTU zinātnieki iepazīstināja ar pētījumiem, kuru gaitā pilnveidots un optimizēts bionoārdāma iepakojuma sastāvs, izstrādāta metodoloģija publisku ēku energoefektivitātes plānošanai, radīts analītisks diagnostikas papildlīdzeklis reimatologijā artrīta noteikšanai, izstrādāta automatizēta ražošanas tehnoloģija bezpilota lidaparātiem, izgatavota elektromagnētiskā iekārta pulvera materiālu transportēšanai u.c. pētījumi.

Kopumā RTU Inovāciju un jauno tehnoloģiju konferenci apmeklēja 170 interesenti, tostarp 52 dažādu uzņēmumu, organizāciju un valsts iestāžu pārstāvji. Konferences apmeklētāju vidū bija pārstāvji no AS «Lattelekom», SIA «ARCUS Elektronika», SIA «Ekohanza», SIA «Staiceles papīra fabrika 2», SIA „HC Betons”, LR Ekonomikas Ministrijas, LR Patentu Valdes, Nodarbinātības Valsts aģentūras, Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Biznesa konsultantu asociācijas, Varšavas Tehniskās universitātes u.c.

Kā uzsver RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centra vadītāja Laila Eliņa, RTU Inovāciju un jauno tehnoloģiju konference ir viens no veidiem, kā tuvināt zinātniekus, izgudrotājus un uzņēmējus un aicināt viņus uz savstarpēju dialogu un sadarbību nākotnē.

Inovāciju un jauno tehnoloģiju konference Rīgas Tehniskajā universitātē tiek rīkota divas reizes gadā ar mērķi veidot komunikāciju starp zinātniekiem un uzņēmējiem.

Konferenci organizēja: RTU Zinātņu daļa un RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs.

Laila Eliņa, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs
Linda Šufriča, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs

ERAF logo