RTU piedalījās izstādē «Tech Industry 2012»

TI_3

No 29. novembra līdz 1. decembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā norisinājās starptautiskā mašīnbūves, metālapstrādes, automatizācijas, elektronikas, elektrotehnikas, instrumentu un jauno tehnoloģiju izstāde «Tech Industry 2012», kas ir gada lielākais rūpnieciskās ražošanas pasākums Baltijas reģionā.

Jau ceturto gadu iestādē piedalījās arī Rīgas Tehniskās universitātes zinātnieki, šajā reizē pārstāvot Būvniecības fakultāti (BF), Enerģētikas un elektrotehnikas fakultāti (EEF), kā arī RTU Daugavpils filiāli.

BF Materiālu un konstrukciju institūts izstādes apmeklētājiem piedāvāja ražošanas produktiem pieskaņotu mehāniskas pārbaudes iekārtu izstrādi, kas uzņēmumiem var kalpot kā neatsverama priekšrocība pārbaužu izmaksu samazināšanai.

BF Pulvermateriālu pētnieciskā laboratorija prezentēja tehnoloģiju, kas paredzēta pulvera materiālu transportēšanai ar impulsa elektromagnētisko lauku, un informēja par perforētās lentes kā ražošanas atlikuma racionālām izmantošanas iespējām būvniecībā un citās nozarēs.

EEF Vides aizsardzības un siltuma sistēmu institūts iepazīstināja ar izstrādāto dūmgāzu kondensēšanas metodi, kas, pateicoties ūdens izsmidzināšanai dūmgāzu plūsmā, ļauj atgūt būtisku daļu no siltuma zudumiem un ievērojami paaugstināt apkures katlu efektivitāti.

Savukārt RTU Daugavpils filiāle izstādē piedalījās ar pētījumu, kurā noteikti skrūvgrieža optimālie darba režīmi, ņemot vērā enerģijas patēriņu un iestatītos apgriezienus.

Dalība izstādē RTU zinātniekiem sniedza iespēju iepazīstināt izstādes apmeklētājus ar izstrādātām tehnoloģijām un pētījumiem, kā arī nodibināt kontaktus ar Latvijas un ārvalstu uzņēmējiem.

Rīgas Tehniskās universitātes dalību izstādē koordinēja RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs.

Izstādes «Tech Industry» mērķis ir veicināt uzņēmumu ražošanas un tirdzniecības attīstību, stimulēt sadarbību starp Latvijas un ārvalstu uzņēmējiem un profesionāļiem, atspoguļot rūpnieciskās ražošanas industrijas attīstības tendences un ar to saistīto nozaru attīstību Baltijā, kā arī sekmēt Latvijas ražošanas uzņēmumu konkurētspēju pasaules tirgū.

Laila Eliņa, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs
Linda Šufriča, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs

ERAF logo