LR Ekonomikas ministrs iepazīstas ar RTU laboratoriju darbu

7. februārī Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) viesojās Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts. Vizītes mērķis bija apmeklēt RTU laboratorijas un iepazīties ar īstenotajiem zinātnes un inovāciju atbalsta mehānismiem.

Vizītes ietvaros D. Pavļuts viesojās RTU Rīgas Biomateriālu inovāciju un attīstības centrā, RTU Ūdens inženierijas un tehnoloģijas katedras laboratorijā un RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrā. Ekonomikas ministrs iepazinās ar RTU laboratoriju darbu, to sasniegumiem zinātnē un piedalījās sarunā ar RTU vadību par inovāciju un tehnoloģiju pārneses atbalsta mehānismiem, kā arī zinātnieku un uzņēmēju ciešākas sadarbības veicināšanu.

Vizītes laikā RTU zinātņu prorektors Tālis Juhna iepazīstināja ministru ar ideju attīstīt RTU Ķīpsalas kompleksu kā vienotu zinātnes un tehnoloģiju parku, kurā ar Openlab un inkubatoru palīdzību īpaša uzmanība tiktu pievērsta produkta attīstībai, tādejādi sekmējot tehnoloģiju pārnesi un sadarbību ar uzņēmumiem.

RTU rektors Leonīds Ribickis pēc tikšanās atzina, ka, viņaprāt, ekonomikas ministrs bijis patīkami pārsteigts par plašo RTU sadarbību ar industriju ne tikai pētniecības, bet arī produktu un tehnoloģiju attīstības jomā.

LR Ekonomikas ministra vizīti Rīgas Tehniskajā universitātē organizēja RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs.

Laila Eliņa, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs
Linda Šufriča, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs

ERAF logo