Technopolis pārstāvja vizīte RTU

tehnopolis

9.maijā, Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) viesojās Technopolis Group valdes priekšsēdētājs Eriks Arnolds. Vizītes mērķis bija iepazīties ar RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centra darbību (ITPC), gūt priekšstatu par RTU lomu nacionālās pētniecības un inovācijas sistēmā, īpaši ITPC pieredzi organizējot tehnoloģiju pārnesi, kā arī apmeklēt RTU laboratorijas.

Vizītes ietvaros E.Arnolds iepazinās ar Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centra darbību, veiktajām aktivitātēm, sadarbības veidiem ar zinātniekiem un industriju, izmantotajiem tehnoloģiju pārneses mehānismiem, kā arī intelektuālā īpašuma jomas aktualitātēm. Kopā ar ITPC darbiniekiem plaši tika apspriesta patreizējā inovāciju politika, tās stiprās un vājās puses, kā arī potenciālie attīstības virzieni, tāpat aktīvi tika apspriesti jautājumi saistībā ar tehnoloģiju pārneses turpmāko attīstību un tās veicināšanas pasākumu nepieciešamību.

Vizītes ietvaros tika apmeklētas arī RTU Ūdens inženierijas un tehnoloģijas katedras laboratorijas, gūstot ieskatu aktuālākajos pētniecības virzienos un esošos tehnoloģiskos sasniegumus.

Technopolis Group valdes priekšsēdētājs Eriks Arnolds izteica atzinīgu novērtēumu par RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centra darbību un sasniegtajiem rezultātiem, kā arī pauda gandarījumu par zinātniskajiem sasniegumiem inovāciju jomā RTU laboratorijās.

Laila Eliņa, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs

ERAF logo