Izraēlas vēstniece RTU atklāj tehnoloģiju pārnesei veltītu semināru

izraela

10. maijā, Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) viesojās Izraēlas ārkārtas un pilnvarotā vēstniece Latvijā Hagita Ben-Jākova. Vizītes mērķis bija iepazīties ar RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centra darbību, apmeklēt RTU laboratorijas, kā arī piedalīties tehnoloģiju pārnesei veltītā semināra atklāšanā.

Vizītes ietvaros Izraēlas delegācija iepazinās ar RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centra darbību, aktivitātēm, sadarbību ar zinātniekiem un industriju, kā arī apmeklēja RTU Ūdens inženierijas un tehnoloģijas katedras laboratorijas, gūstot ieskatu aktuālākajos pētniecības virzienos un esošos tehnoloģiskos sasniegumus.

Vizītes noslēgumā vētniece H. Ben-Jākova atklāja semināru «Israeli experience in entrepreneurship & technology transfer». Tehnoloģiju pārnesei un spin-off veidošanai veltīto semināru organizēja RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs sadarbībā ar Izraēlas vēstniecību un Latvijas universitāti. Semināru vadīja un ar Izraēlas pieredzi dalījās vieslektors Orens Simanians, pie Telavivas Universitātes izveidotā uzņēmējdarbības centra «StarTau» vadītājs.

Laila Eliņa, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs

ERAF logo