RTU pārstāvji sadarbības vizītē apmeklē uzņēmu «Latvijas valsts meži»

14. maijā Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) pārstāvji viesojās «Latvijas valsts mežu» (LVM) Mazsilu kokaudzētavā Talsu novadā. Vizītes mēķis bija iepazīties ar LVM darba specifiku un aktuālajām jomām sadarbības veidošanai ar RTU.

Apmeklējuma laikā LVM speciālisti prezentēja uzņēmuma galvenos darbības virzienus, sniedza izsmeļošu informāciju par meža apsaimniekošanas plānošanu, meža infrastruktūras objektu būvi un ekspluatāciju, par piegāžu organizēšanu un transporta loģistiku, par koku stādu audzēšanu, kā arī esošajām nozares tehnoloģijām un nākotnes izaicinājumiem. RTU pārstāvjiem bija iespēja iepazīties ar kokaudzētavu un tās ikdienas darba procesu, kā arī praktiski izmēģināt kokvedēja tehniskajās iespējas un tehnoloģiskos uzlabojumus.

RTU rektors Leonīds Ribickis pauda pārliecību par «Latvijas valsts mežu» un Rīgas Tehniskās universitātes produktīvu un mērķtiecīgu sadarbību nākotnē, jo pirmie soļi šajā virzienā ir sperti ļoti veiksmīgi.

Iepazīties ar «Latvijas valsts mežu» aktuālajām tēmām iespējams bukletā «Inovācijas transporta efektivitātes uzlabošanai kokmateriālu pārvadājumos».

Laila Eliņa, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs

ERAF logo