Konference «Atvērta sadarbība inovācijām»

2019. gada 31. janvārī notika Latvijas atvērto tehnoloģiju asociācijas (LATA) rīkota konference “Atvērta sadarbība inovācijām”. Konferences mērķis bija popularizēt atvērto datu izmantošanu inovatīvu produktu un servisu radīšanā. Konferences saturs bija veidots tā, lai būtu iespēja iepazīties gan ar politiskām nostādnēm šajā jautājumā, gan ar praktiskiem piemēriem no pašvaldībām un uzņēmējiem.

Ar veiksmīgu pieredzi jēgpilnā informācijas radīšanā un izmantošanā dalījās Latvijas valsts meži, Jelgavas un Tallinas pašvaldības. Konferencē uzstājās arī Rīgas Tehniskās universitātes pārstāvis Jānis Šliseris, kurš dalījās ar praktisku pieredzi par atvērto kodu programmatūru izmantošanu inženierzinātnēs.

Konferences noslēgumā notika LATA Gada balvas pasniegšana. Balva tiek pasniegta par ieguldījumu atvērtu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju izstrādē, izmantošanā un popularizēšanā. Balvas tika pasniegtas trīs kategorijās – publiskais sektors, privātais sektors, kā arī fiziskai personai. Mēs lepojamies, ka balvu kategorijā fiziskai personai par būtiskāko ieguldījumu atvērto tehnoloģiju popularizēšanā tika piešķirta Rīgas Tehniskās universitātes docentam un pētniekam Viktoram Zagorskim.

| Ineta Portnova, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs