Seminārs Baltijas valstu tehnoloģiju pārneses ekspertiem

No 2018. gada 4. – 6. decembrim Tallinā, Igaunijā norisinājās praktiskais seminārs «Baltic States Pilot Project on Development of the Pool of Regional IP Commercialization Experts: Assessing and Marketing A New Technology».

Semināru organizēja Pasaules intelektuālā īpašuma organizācija (World Intellectual Property Organisation – WIPO) sadarbībā ar Latvijas, Lietuvas un Igaunijas patentu iestādēm pilotprojekta ietvaros, lai pilnveidotu Baltijas reģiona intelektuālā īpašuma komercializācijas ekspertu zināšanas un praktiskās iemaņas. Rīgas Tehnisko universitāti seminārā pārstāvēja Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centra vadītāja Laila Eliņa un tehnoloģiju pārneses speciāliste Lita Lazdiņa.

Seminārā ar pieredzi tehnoloģiju novērtēšanā un komercializācijā dalījās un prasmju attīstības treniņu vadīja eksperti no Pasaules intelektuālā īpašuma organizācijas, Francijas Nacionālā rūpnieciskā īpašuma institūta un konsultāciju uzņēmuma “Focus IP Group”. Programma bija vērsta uz tehnoloģiju novērtēšanu, vērtību piedāvājuma sagatavošanu, tika aplūkotas dažādas metodes tehnoloģiju komercpotenciāla izvērtēšanā, kā arī tika pievērsta uzmanība dažādiem tehnoloģiju marketinga veidiem, tirgus analīzes metodēm un instrumentiem.

Semināra noslēgumā tika izlemts virzīt jaunu projektu, kura mērķis būtu izveidot reģionālo tehnoloģiju pārneses speciālistu tīklu.

| Lita Lazdiņa, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs