RTU viesojas LIAA pārstāvji

2019. gada 23. janvārī RTU viesojās Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Tehnoloģiju departamenta pārstāvji. Vizītes mērķis bija apmeklēt RTU Funkcionālo materiālu tehnoloģiju zinātnisko laboratoriju un pārrunāt projekta attīstību ar RTU «Farmācijas nozares notekūdeņu attīrīšana» zinātnisko vadītāju Andri Šutku un projekta īstenošanas komandu.

Tikšanās laikā komercializācijas projekta komanda iepazīstināja LIAA pārstāvjus ar klientu prasībām fotokatalīzei ūdens attīrīšanai, paredzamajiem nodevumiem, līdz šim sasniegtajiem rezultātiem un izaicinājumiem, kā arī turpmākajiem plāniem.

Projekts ir saņēmis finansējumu LIAA administrētajā programmā «Atbalsts pētniecības rezultātu komercializācijai» un veltīts nulles enerģijas tehnoloģijai farmācijas uzņēmumu notekūdeņu attīrīšanai no organiska piesārņojuma, ar ko tradicionāli izmantotā bioloģiskā attīrīšana netiek galā. Pētnieku grupa radījusi un patentējusi dzelzs un kalcija savienojumu fotokatalizatoru sistēmu, kas iznīcina piesārņojumu saules gaismā. Tā tiek validēta dažādu piesārņotu ūdeņu attīrīšanai.

| Lita Lazdiņa, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs