Konference «Intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzība»

3. un 4. martā Rīgā notika starptautiska konference «Intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzība», ko Patentu valde rīkoja Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē ietvaros. Konferences dalībnieki no Latvijas un ārvalstīm dalījās pieredzē par intelektuālā īpašuma tiesību īstenošanu un izgudrojumu, preču zīmju un dizainparaugu praktisku izmantošanu uzņēmējdarbībā.

«Straujo pārmaiņu un inovāciju laikā uzņēmējiem un izgudrotājiem savu produktu un jaunrades aizsardzība kļūst arvien nozīmīgāka, savukārt valstu tālredzīga politika šajā jomā var ietekmēt nacionālo uzņēmēju konkurētspēju globālā ekonomikā. Tāpēc esam gandarīti, ka uz konferenci Intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzība izdevies sapulcināt pasaules vadošos ekspertus un politikas veidotājus, lai Latvijas uzņēmēji, izgudrotāji un lēmumu pieņēmēji varētu iedvesmoties no labākajiem un attīstīt savu kompetenci intelektuālā īpašuma aizsardzības jomā,» Sandris Laganovskis, Latvijas Republikas Patentu valdes direktors.

Rīgas Tehnisko universitāti konferencē pārstāvēja RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centra vadītāja Laila Eliņa un tehnoloģiju pārneses speciālists Renārs Reklaitis.

Linda Šufriča, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs
Patentu valde, www.lrpv.gov.lv