Seminārs par intelektuālā īpašuma tiesību mācīšanu augstskolās

24.martā Patentu valde un Eiropas Patentu Akadēmija sadarbībā ar Rīgas Tehniskās universitātes Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centru organizēja semināru par intelektuālā īpašuma tiesību mācīšanu augstskolās, izmantojot Patentu Akadēmijas mācību materiālus.

Semināra lektors, intelektuālā īpašuma tiesību profesors Laurent Manderieux no Bokkoni Universitātes (Milāna, Itālija), iepazīstināja ar intelektuālā īpašuma tiesību vispārīgiem jautājumiem, kā arī par intelektuālā īpašuma jautājumiem mācību programmā augstskolu studentiem un mācību spēkiem, izmantojot Eiropas Patentu Akadēmijas materiālus.

Savukārt pārstāvis no Eiropas Patentu iestādes Grzegorz Krawczyk runāja par intelektuālā īpašuma mācību materiālu komplektu, kas paredzēts studentiem ar priekšzināšanām intelektuālā īpašuma jautājumos un iekļauj padziļināta līmeņa mācību materiālus, kā arī gadījumu izpēti un vingrinājumus par patentiem.

Seminārs pulcēja plašu intelektuālā īpašuma jomas profesionāļu auditoriju, kas nodrošināja aktuālas diskusijas un pieredzes apmaiņu. Noslēgumā dalībnieki saņēma Eiropas patentu ofisa (European Patent Office) sertifikātu par apmācību noklausīšanos.

Linda Šufriča, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs
Patentu valde, www.lrpv.gov.lv