Rīgas Tehniskās universitātes pārstāvju vizīte ķīmiskā rūpnīcā Biolars

23.aprīlī Olainē notika Rīgas Tehniskās universitātes un Olaines ķīmiskās rūpnīcas Biolars pārstāvju tikšanās, ar mērķi pārrunāt iespējamo sadarbību.

Rīgas Tehnisko universitāti pārstāvēja rektors Leonīds Ribickis, rektora vietnieks attīstībā Artūrs Zeps un Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centra vadītāja Laila Eliņa. Savukārt uzņēmumu Biolars pārstāvēja valdes priekšsēdētājs Jurijs Daņilko un ģen. direktors Nikolajs Samodurovs.

Ķīmiskā rūpnīca BIOLARS ir Olaines lielākais uzņēmums. Rūpnīcas teritorija – gandrīz 200 tūkstoši kvadrātmetru, kopējā apbūve – vairāk kā 70 tūkstoši kvadrātmetru. Rūpnīca izveidota uz Valsts zinātniskās-ražošanas apvienības BIOLARS bāzes, kura 30 gadus nodarbojās ar fundamentāliem zinātniskiem pētījumiem, ražoja desmitiem tūkstošu dažādu nosaukumu ķīmiskos reaktīvus un īpaši tīrās vielas. Uzņēmums BIOLARS specializējas uz eksperimentālām izstrādēm ķīmijas jomā, tehnoloģiski sarežģītu ķīmisko produktu ražošanu, laku un krāsu rūpniecības pusproduktiem, kā arī ražo gatavus laku un krāsu izstrādājumus, celtniecības, auto un sadzīves ķīmiju.

Tikšanās laikā puses vienojās par sadarbību zinātnes, inovāciju, izglītības un studentu prakšu jomā, apliecinot interesi arī turpmāk aktīvi sadarboties un organizēt uzņēmuma pārstāvju vizīti uz RTU laboratorijām, kā arī zinātnieku vizīti uz rūpnīcu.

Linda Šufriča, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs