Rīgas Tehniskā universitāte paraksta sadarbības līgumu ar Bauskas novada domi

6.maijā Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) parakstīja līgumu ar Bauskas novada domi par sadarbību pētniecībā, inovatīvas studiju un darba vides pilnveidošanā, zināšanu un tehnoloģiju pārnesē, tā sekmējot abu pušu izaugsmi.

Līgumu parakstīja RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis un Bauskas novada domes priekšsēdētājs Raitis Ābelnieks. Noslēgtā vienošanās paredz sadarbību pētniecisko darbu izstrādē, kopīgu Eiropas Savienības finansētu projektu sagatavošanā, zinātniskās un tehniskās informācijas apmaiņā, kā arī mācību prakšu organizēšanā novada uzņēmumos.

Laila Eliņa, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centra vadītāja, pauž gandarījumu par noslēgto vienošanos: «Šā gada martā jau viesojāmies Bauskas pašvaldībā un uzsākām dialogu par sadarbību ļoti konkrētu un novadam svarīgu jautājumu risināšanā. Viens no tiem — tranzītceļu un ielu uzturēšana, kas Bauskas novadā ir ļoti aktuāla. Šis līgums ir kā loģisks turpinājums jau uzsāktajai praktiskajai sadarbībai».

Vizītes ietvaros Bauskas delegācija iepazinās ar RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centra darbību, aktivitātēm, sadarbību ar zinātniekiem un industriju, kā arī apmeklēja RTU Ceļu un betona laboratorijas, kā arī Ūdens inženierijas un tehnoloģijas katedras laboratorijas, gūstot ieskatu aktuālākajos pētniecības virzienos un esošos tehnoloģiskos sasniegumus.

Linda Šufriča, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs
Elīna Karaseva, RTU Zinātnes koordinācijas un informācijas nodaļa