Izveidots RTU Patentu informācijas centrs

Saskaņā ar 2015.gada 24.martā noslēgto sadarbības līgumu starp LR Patentu valdi un Rīgas Tehnisko universitāti, ar mērķi veicināt studentu un pētnieku izpratni par rūpnieciskā īpašuma aizsardzību, tā nozīmi izgudrojumu veiksmīgā komercializācijā, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centra sastāvā tika izveidots RTU Patentu informācijas centrs (PATLIB), kas oficiāli iekļauts European Patent Office informatīvajā katalogā. Centra uzdevums ir studentiem un akadēmiskajam personālam sniegtu plašāku inovāciju atbalsta pakalpojumu klāstu.

PATLIB centru tīkls ir Eiropas patentu informācijas infrastruktūras nozīmīga sastāvdaļa, kurā informācijas centri apvienojušies ar mērķi uzlabot saziņu un sadarbību, kā arī veicināt izpratni par patentu informāciju. PATLIB (PATent LIBrary) centru uzdevums ir sniegt lietotājiem pietuvinātus un konkrētā reģiona vietējiem apstākļiem atbilstošus patentu informācijas pakalpojumus un palīdzēt risināt citus ar intelektuālā īpašuma tiesībām saistītus jautājumus.

RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs ir viens no vairāk nekā 320 Eiropas Patentu organizācijas dalībvalstu patentu informācijas centriem. Latvijā pašlaik darbojas 3 PATLIB centri: Patentu tehniskā bibliotēka, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārnneses centrs un LU Inovāciju centrs.

Linda Šufriča, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs
Ilva Āķe, LR Patentu valde