RTU un RSU diskusija par projekta konkursa kritērijiem, dalības nosacījumiem un pieteikto ideju brokerpasākums

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) un Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) stratēģiskās partnerības līguma ietvaros ir izdalījušas finanšu līdzekļus kopīgu zinātnes un tehnoloģiju attīstības projektu īstenošanai, lai attīstītu starpdisciplinārus un starptautiskā tirgū konkurētspējīgus pētījumus. Projektu ilgums paredzēts līdz 3 gadiem ar maksimālo finansējumu 50 000 EUR gadā vienam projektam.

Apzinot potenciāo interesi, tika saņemts ievērojams projektu ideju pieteikumu skaits. Kopumā no Rīgas Tehniskās universitātes ir apkopoti 56, savukārt no Rīgas Stradiņu universitātes 17 pieteikumi.

Lai veicinātu starpdisciplināru RTU un RSU potenciālo projektu komandu veidošanos un apzinātu pētniecisko grupu vajadzības pēc atbalsta formām, š.g. 10. jūlijā tika organizēta diskusija par konkursa kritērijiem, dalības nosacījumiem un projekta ideju brokerpasākums. Diskusijā par konkursa kritērijiem un dalības nosacījumiem piedalījās vairāk kā 80 abu universitāšu pārstāvji, savukārt projektu ideju brokerpasākumā, kas sekoja pēc diskusijas, piedalījās gandrīz 50 dalībnieki, ar mērķi atrast potenciālo sadarbības universitātes partneri.

Laila Eliņa, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs
Linda Šufriča, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs