RTU iesniegusi sešus projektus konkursam pētniecības rezultātu komercializācijai misijā «Jūra 2030»

Ir noslēgusies komercializācijas projektu pieteikumu iesniegšana Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) īstenotā pasākuma «Atbalsts pētniecības rezultātu komercializācijai» 4. kārtā ar tēmu – «Misija «Jūra 2030»». Projektu konkursā kopā saņemti desmit projektu pieteikumi, no kuriem sešus iesniedza Rīgas Tehniskā universitāte.

Gan Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultāte, gan Elektrotehnikas un vides inženierzinātņu fakultāte iesniegusi konkursā divus projektu pieteikumus. Būvniecības inženierzinātņu fakultāte un Elektronikas un telekomunikāciju fakultāte katra sagatavojusi vienu pieteikumu. Paldies visām zinātnieku komandām par aktīvu līdzdalīdalību projektu pieteikumu sagatavošanā!

Organizatori sola informēt par konkursa rezultātiem maija beigās.

ERAF 1.2.1.2. pasākuma programmu «Atbalsts pētniecības rezultātu komercializācijai» administrē LIAA. Programmas mērķis ir veicināt pētniecības organizāciju īpašumā esošu pētniecības rezultātu komercializāciju. RTU ir aktīvi piedalījies visās iepriekšējās programmas kārtās un šobrīd piesaistītais projektu budžets ir 3,28 milj. EUR. Pirmās un otrās kārtas projekti jau ir noslēgušies un šobrīd ir noslēgti jau četri licences līgumi 146 000 EUR apmērā. Aktīvi turpinās darbs pie trešās kārtas projektos izstrādāto tehnoloģiju licencēšanas, un tuvākajā laikā tiks rīkotas vairākas intelektuālā īpašuma izsoles.

Programma «Atbalsts pētniecības rezultātu komercializācijai» ir sniegusi būtisku ieguldījumu RTU tehnoloģiju pārneses un komercializācijas pieredzes attīstībā un procesa izveidē, kā arī ir veicinājusi zinātnieku un industrijas ciešāku sadarbību.

Programmas ieviešanu RTU koordinē Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs.