Pasniegta «RTU Gada balva valorizācijā 2020» un «RTU Studenta gada balva valorizācijā 2020»

Svinot Rīgas Tehniskā universitātes (RTU) 158. dzimšanas dienu, tradicionāli tika godināti izcilākie RTU zinātnieki un studenti. Jau ceturto gadu godinām arī pētniekus un studentus, kuri ir devuši nozīmīgu ieguldījumu jaunu produktu attīstībā un popularizēšanā, kā arī ir aktīvi sadarbojušies ar industriju.

«RTU Gada balvu valorizācijā 2020» saņēma Būvniecības inženierzinātņu fakultātes (BIF) Transportbūvju institūta vadošais pētnieks Viktors Haritonovs. V.Haritonovs sadarbībā ar industrijas partneriem no Latvijas un Lietuvas ir īstenojis uz industrijas vajadzībām balstītus projektus un realizējis dažādus līgumdarbus, kā arī aktīvi pārstāv RTU dažādos medijos.

«RTU Studenta gada balvu valorizācijā 2020» saņēma Elektronikas un telekomunikāciju fakultātes (ETF) Telekomunikāciju institūta pētnieks Jānis Braunfelds. Viņš ir viens no pirmajiem RTU doktorantiem, kurš projektā «Industriālais doktors» ar SIA «Latvijas Mobilais telefons» (LMT) finansiālu atbalstu izstrādā inovācijas, ko LMT nākotnē izmantos savā darbā.

Apsveicam laureātus un sakām paldies visiem nominantiem!

| Ineta Portnova, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs