RTU piedalās izstādē «Būvniecības pasaule 2009»

bp_foto

No 5. līdz 8. martam Skonto hallē notika izstāde «Būvniecības pasaule 2009». Izstāde ik gadu tiek organizēta ar mērķi veicināt biznesa kontaktu veidošanos starp Latvijas un ārvalstu būvmateriālu ražotājiem, tirgotājiem un patērētājiem.

Šogad izstādē pirmo reizi piedalījās arī Latvijas zinātnieki, kas darbojas būvniecības nozarē, piedāvājot uzņēmējiem, ražotājiem un citiem interesentiem savas inovatīvās izstrādnes. Zinātnes stendu «Latvijas zinātne – rūpniecībai», ar mērķi veicināt dialogu starp zinātniekiem un ražotājiem, organizēja Latvijas Tehnoloģiskā centra birojs «EEN-Latvija», ar izstāžu sabiedrības «PRIMA» atbalstu.

Rīgas Tehniskās universitātes stendu organizēja RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs ar Būvniecības fakultātes Būvražošanas katedras Būvmašīnu un būvmehanizācijas profesoru grupas, Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes Vides aizsardzības un siltuma sistēmu institūta, kā arī Būvniecības fakultātes Betona Mehānikas laboratorijas aktīvu līdzdalību.

RTU stends piesaistīja daudzus interesentus, izstādes laikā tika nodibināti jauni kontakti, kas iespējams nākotnē izvērtīsies produktīvā sadarbībā.

Laila Eliņa, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs