RTU piedalās izstādē «Riga Food 2009»

No 9. līdz 12. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notika 14. pārtikas nozares izstāde «Riga Food 2009». Izstāde tiek rīkota ar mērķis iepazīstināt ar aktualitātēm pārtikas produktu un dzērienu ražošanā, to pārstrādē. Tajā tika demonstrētas jaunākās tehnoloģijas un iekārtas, dažādi pārtikas iepakojumu risinājumi, kā arī veikalu un sabiedriskās ēdināšanas piedāvājumi.

Jau devīto gadu izstādes «Riga Food» laikā Latvijas Tehnoloģiskais centrs un projekts EEN-Latvija organizēja pārtikas inovācijas stendu «Inovācija pārtikai». Tā mērķis ir palīdzēt izprast inovāciju nozīmi pārtikas industrijā. Stendā piedalījās pārtikas inovācijas procesos iesaistītās organizācijas, tai skaitā arī Rīgas Tehniskās universitāte.

Rīgas Tehniskās universitātes līdzdalību izstādē organizēja Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs. Universitātes stendu pārstāvēja divas RTU struktūrvienības – Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes Bioloģiski aktīvo savienojumu ķīmijas tehnoloģijas katedra ar augu kultūru eļļu pētījumiem, kā arī maģistra (MBA) studiju programmas «Inovācijas un uzņēmējdarbība» ietvaros izstrādātā tehnoloģija «Cococut» jeb elektriskais kokosriekstu atvērējs.

RTU dalībnieki bija īpaši piedomājuši pie stenda vizuālā noformējuma, kas piesaistīja lielu izstādes apmeklētāju uzmanību. Interesi par RTU stendu izrādīja arī mēdiju pārstāvji.

Dalība izstādē sniedza iespēju iepazīstināt uzņēmējus un citus interesentus ar jaunākajiem pētījumu rezultātiem un inovatīvajām izstrādnēm, kā arī dibināt kontaktus turpmākais sadarbībai.

Laila Eliņa, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs
Linda Šufriča, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs

ERAF logo