RTU Inovāciju un jauno tehnoloģiju konference

inovaciju_konf-09_logo23. septembrī Rīgas Tehniskajā universitātē norisinājās ikgadējā Inovāciju un jauno tehnoloģiju konference, kuras laikā RTU zinātnieki prezentēja 23 pētniecības projektus dažādās tautsaimniecībā nozīmīgās nozarēs.

Pirmoreiz RTU Inovāciju un jauno tehnoloģiju konference tika rīkota posteru sesijas formā. Katram projektam bija izstrādāts informatīvs posteris, kurā izklāstīti sasniegtie pētījumu rezultāti, uzsverot to inovatīvos aspektus, kā arī identificēti konkrēti komercializācijas piedāvājumi, kas radušies projekta izstrādes rezultātā.
Šāds konferences norises veids deva iespēju brīvai un neformālai saziņai starp pētniekiem un konferences apmeklētājiem. Pētījumu autori skaidroja izstrādāto projektu nozīmību un novitāti, iesaistījās aktīvās diskusijās, kā arī sniedza atbildes uz ikviena interesenta jautājumiem.

Kopumā pasākumu apmeklēja vairāk kā 150 dalībnieki, no kuriem trešdaļa bija dažādu uzņēmumu un organizāciju pārstāvji. Ievērojamais dalībnieku skaits liecina par to, ka sabiedrībai t.sk. uzņēmējiem pieaug interese par zinātnieku veikto pētniecisko darbu.

Inovāciju un jauno tehnoloģiju konference Rīgas Tehniskajā universitātē tiek rīkota divas reizes gadā – janvārī un septembrī ar mērķis veidot komunikāciju starp zinātniekiem un uzņēmējiem. Pētījumu autoriem tā ir iespēja prezentēt savas jaunākās izstrādnes, savukārt uzņēmēji konferences laikā var gūt savam biznesam jaunas, inovatīvas idejas.

Konferenci organizēja: RTU Zinātņu daļa un RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs.

Laila Eliņa, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs
Linda Šufriča, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs

ERAF logo