RTU piedalās izstādē «Tech Industry 2009»

TI_2009_2

Laikā no 26. līdz 28. novembrim Starptautiskajā izstāžu centā Ķīpsala notika viens no gada nozīmīgākajiem un lielākajiem rūpnieciskās ražošanas pasākumiem Baltijas reģionā – izstāde «Tech Industry 2009».

Izstādes ietvaros Latvijas Tehnoloģiskais centrs organizēja «Zinātnes un inovācijas stendu», ar mērķi iepazīstināt ar jaunākajiem zinātnes sasniegumiem un inovācijām dažādās Latvijas zinātniskajās institūcijās. Stendā piedalījās un jaunākos pētījumus demonstrēja arī Rīgas Tehniskā universitāte, kuras dalību izstādē organizēja RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs.

RTU Mehānikas institūts demonstrēja: robotizētu zivs maketu un videofilmu par tās peldēšanu zem ūdens. Iepazīstināja ar: fibrobetona kompozīto konstrukciju izgatavošanas paņēmieniem; humīnvielu mēslojumu ražošanu no kūdras, kā arī tehnoloģisko procesu un konstrukciju optimizāciju.
RTU Mašīnbūves tehnoloģiju institūts prezentēja virsmu nanopārklājumu pētījumus un virsmu 3D nanoraupjuma mērīšanas metodiku.

RTU Aviācijas institūts piedāvāja tehnoloģiju gaisa kuģa tehniskā stāvokļa kontrolei un defektu savlaicīgai novērtēšanai; tehnoloģiju, kas sniedz informāciju par gaisa kuģa stāvokli, lai paaugstinātu lidojuma drošību, kā arī bezpilota gaisa kuģa navigācijas sistēmu ar lielu precizitāti.

Savukārt RTU Biomedicīnas inženierzinātņu un nanotehnoloģiju institūts izstādes apmeklētājus iepazīstināja ar pētījumiem par materiālu, ieskaitot biomateriālu, funkcionalizāciju; rentgenu kvalitātes sistēmām un nanokompleksu izveidošanu.

«Tech Industry» ir starptautiska mēroga rūpnieciskās ražošanas materiālu un tehnoloģiju, mašīnbūves, metālapstrādes, automatizācijas, elektronikas un instrumentu izstāde, kurā piedalās uzņēmumi no Baltijas, Skandināvijas, Rietumeiropas un NVS valstīm.

Laila Eliņa, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs
Linda Šufriča, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs

ERAF logo