RTU piedalās izstādē «Ražots Latvijā 2010»

razots_lv_2010_1

Laikā no 25. līdz 27. martam Olimpiskajā Sporta centrā norisinājās izstāde – gadatirgus «Ražots Latvijā 2010», kurā ikvienam Latvijas ražotājam bija iespēja prezentēt savus jaunos un jau esošos produktus un pakalpojumus.

Izstādē piedalījās arī Rīgas Tehniskā universitāte, kura iepazīstināja apmeklētājus ar inovatīvām zinātnieku radītām iekārtām un tehnoloģijām. RTU līdzdalību izstādē organizēja Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs.

Rīgas Tehnisko universitāti pārstāvēja Betona mehānikas laboratorija ar termopaneļu konstrukciju ģimenes māju būvniecībai un fibrobetona kompozīto konstrukciju izgatavošanas paņēmieniem; TMF Biomedicīnas inženierzinātņu un nanotehnoloģiju institūts prezentēja Elektronu spektrometru, ar kuru var veikt mērījumus nanoobjektiem; MLĶF Tehniskās fizikas institūts demonstrēja Superelestīgu spiediena sensorelementu, kuru var pielietot lokāla mehāniska spiediena detektēšanai inženiertehniskām vajadzībām, savukārt TMF Mehānikas institūts piedāvāja aplūkot Robotizētas zivs kustības modeli, kā arī autonomu robota platformu.

Izstādes «Ražots Latvijā» mērķis bija rast eksporta tirgus Latvijas ražojumiem un pakalpojumiem. Tā sniedza priekšstatu par nozaru dažādību, kā arī atspoguļoja Latvijas uzņēmējdarbības attīstības tendences.

Laila Eliņa, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs
Linda Šufriča, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs

ERAF logo