RTU piedalās izstādē «Riga Food 2011»

No 7. līdz 10. septembrim izstāžu centrā Ķīpsala norisinājās gadskārtējā Baltijā plašākā pārtikas nozares izstāde «Riga Food 2011». Izstādes mērķis ir iezīmēt pārtikas nozares attīstību, izcelt jaunumus un sniegt iespēju iepazīties ar nozares uzņēmumiem.

Arī šajā gadā Latvijas Tehnoloģiskais centrs izstādes ietvaros organizēja stendu „Inovācija pārtikai”, kurā apmeklētāji varēja iepazīties ar jaunumiem, ko piedāvā pārtikas nozarē iesaistītās universitātes un pētniecības institūti, kā arī inovācijas atbalsta struktūras Latvijā.

Inovācijām veltītajā stendā piedalījumā arī Rīgas Tehniskā universitāte, kuru pārstāvēja divas struktūrvienības no Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes – Organiskās ķīmijas tehnoloģijas institūts un Lietišķās ķīmijas institūts.

RTU Organiskās ķīmijas tehnoloģijas institūts interesentus iepazīstināja ar pētījumiem par augu eļļām un to oksidatīvās stabilitātes uzlabošu ar graudaugu ekstraktiem. Apmeklētāju uzmanību piesaistīja izstādītie augu eļļu paraugi. Interesi izraisīja to plašās pielietošanas iespējas gan pārtikā, gan kosmētikā.

RTU Lietišķās ķīmijas institūts prezentēja izstrādātās metodes, kuras var pielietot taukskābju un veselībai kaitīgo trans-taukskābju sastāva noteikšanai augu taukos un eļļās. Institūts, lai veicinātu interesi par veselīgas pārtikas lietošanu uzturā, izstādes apmeklētājiem piedāvāja bezmaksas veikt analīzes to atnestiem taukiem vai eļļai.

Rīgas Tehniskās universitātes stendu koordinēja RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs.

Laila Eliņa, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs
Linda Šufriča, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs

ERAF logo