Zinātnieku nakts 2011

zn logo_2

23. septembrī Rīgas Tehniskajā universitātē norisinājās pasākums «Zinātnieku nakts», kura šā gada tematika bija «Aizraujošā ķīmija».

Rīgas Tehniskajā universitātē galvenās pasākuma aktivitātes norisinājās RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātē un RTU Rīgas Biomateriālu inovāciju un attīstības centrā.

RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātē apmeklētājiem bija iespēja doties ekskursijās uz Keramikas materiālu un Biodīzeļu laboratorijām, raudzīties pētnieku un studentu ķīmijas eksperimentu demonstrācijās. Tāpat pasākuma apmeklētāji tika aicināti darboties radošajās darbnīcās, kurās varēja izgatavot savu lavas lampu, iemācīties rakstīt ar neredzamo tinti un piedalīties zinātnieku zīmēšanas konkursā. Pēc aktīvās līdzdalības tika piedāvāts atvilkt elpu «Zinātnieku nakts» kino teātrī, kurā demonstrēja ar ķīmiju saistītas īsfilmas.

Savukārt RTU Rīgas Biomateriālu inovāciju un attīstības centrs piedāvāja iespēju izgatavot īpašo ķīmiķu saldējumu, piedalīties lekcijās, darboties ar mikroskopiem, kā arī iepazīsties ar alķīmiķi, kurš gatavo zeltu.

«Zinātnieku nakts» pasākums Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) norisinājās jau ceturto gadu. To kopumā apmeklēja ap 1000 interesentu. Pasākuma organizatori ar prieku secina, ka ar katru gadu interese par «Zinātnieku nakti» pieaug. Apmeklētāji RTU aktivitātes vērtē ļoti pozitīvi un ar entuziasmu piedalās visos eksperimentu demonstrējumos un atrakcijās.

Rīgas Tehniskajā universitātē «Zinātnieku nakts» pasākumus organizēja RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs sadarbībā ar Studentu parlamentu un RTU Rīgas Biomateriālu inovāciju un attīstības centru.

«Zinātnieku nakts» ir Eiropas Komisijas atbalstīts un finansēts projekts, kuru realizē Latvijas Zinātņu akadēmija sadarbībā ar Latvijas augstskolām un zinātniskajiem institūtiem.

Laila Eliņa, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs
Linda Šufriča, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs