RTU norisinājās Inovāciju un jauno tehnoloģiju konference

inovaciju_konf-09_logo29. septembrī Rīgas Tehniskajā universitātē norisinājās ikgadējā Inovāciju un jauno tehnoloģiju konference, kuras laikā RTU zinātnieki prezentēja 30 izstrādātos pētniecības projektus tādās nozarēs, kā būvniecība, datorzinātne un informācijas tehnoloģijas, enerģētika un elektrotehnika, elektronika un telekomunikācijas, materiālzinātne un lietišķā ķīmija, transports un mašīnzinības.

RTU Inovāciju un jauno tehnoloģiju konference jau piekto reizi tika organizēta posteru jeb plakātu sesijas formā. Līdzīgi kā iepriekšējās konferences norises reizēs, katram projektam tika sagatavots informatīvs materiāls – posteris, kurā aprakstīti projekta izstrādes laikā sasniegtie rezultāti, kā arī norādīti sadarbības piedāvājumi uzņēmējiem. Pie projektu stendiem konferences apmeklētāji varēja sastapt pētījumu autorus, pārrunāt interesējošos jautājumus un dibināt kontaktus turpmākai sadarbībai.

Konferences laikā RTU zinātnieki apmeklētājus iepazīstināja ar pētījumu projektiem, kuru laikā ir veikta moderno apgaismošanas tehnoloģiju izpēte energoefektivitātes paaugstināšanai Latvijas ražošanas uzņēmumiem; izstrādāta metodika Hap biokeramikas implantu kvalitatīvai noteikšanai ar pielietojumu žokļu ķirurģijā; rasts jauns Latvijā atrodamu izejmateriālu izmantošanas veids silto asfalta maisījumu ieguvei; izstrādāta un izgatavota jauna produkcijas mehāniskās pārbaudes iekārta, kura paredzēta vertikālo konstrukciju (apgaismes stabi, mazjaudas vēja ģeneratori, foto radari utt.) kvalitātes kontrolei u.c.

Kopumā RTU Inovāciju un jauno tehnoloģiju konferenci apmeklēja ap 140 interesenti, tostarp 52 uzņēmumu un organizāciju pārstāvji.

Konferencē bija ieradušies pārstāvji no tādiem uzņēmumiem un organizācijām kā AS «Exigen Services Latvia», SIA «Komerccentrs DATI grupa», «Accenture», SIA «Livland», SIA «HC Betons», SIA «J.Smilgas Tehnoloģiskais birojs», SIA «Betonelements», SIA «Edmar Group», SIA «CraftW», SIA «Arnolds», LR Ekonomikas ministrija, LR Aizsardzības ministrija, LR Patentu valde, Rīgas dome u.c.

Inovāciju un jauno tehnoloģiju konference Rīgas Tehniskajā universitātē tika rīkota ar mērķi veidot komunikāciju starp zinātniekiem un uzņēmējiem.

Konferenci organizēja RTU Zinātņu daļas Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs.

Laila Eliņa, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs
Linda Šufriča, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs

ERAF logo