RTU zinātnieki piedalās Latvijas zinātnieku un uzņēmēju kontaktbiržā

kontaktbirza-2011

20.oktobrī norisinājās Latvijas zinātnieku un uzņēmēju kontaktbirža, kuras mērķis bija iepazīstināt uzņēmējus ar zinātnisko institūciju pārstāvju izgudrojumiem un tehnoloģijām, to izstrādātajiem komercializācijas piedāvājumiem, kuru īstenošanai zinātnieki ir ieinteresēti piesaistīt uzņēmējus, sadarbības partnerus un investorus.

Pasākuma laikā tika prezentētas astoņas inovatīvas idejas no dažādām Latvijas augstskolām, Rīgas Tehniskā universitāte tika pārstāvēta ar divām idejām – «Biokeramiskie implantu materiāli» kuru prezentēja Biomateriālu inovāciju un attīstības centra vadošais pētnieks Jānis Ločs un inovatīvu produktu alternatīvo enerģijas resursu izmantošanas jomā – «Kompakts saules un granulu modulis», kuru prezentēja Vides aizsardzības un siltuma sistēmu katedras pētnieks Aivars Žandeckis.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras organizēto kontaktbiržu apmeklēja 50 dalībnieki, no kuriem 25 bija uzņēmēji un invesrori.

Rīgas Tehniskās universitātes dalību kontaktbiržā koordinēja un nodrošināja RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centra Tehnoloģiju pārneses kontaktpunkts.

Renārs Reklaitis, RTU ITPC Tehnoloģiju pārneses kontaktpunkts

ERAF logo