RTU piedalījās izstādē «Tech Industry 2011»

No 24. līdz 26. novembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā norisinājās gada lielākais rūpnieciskās ražošanas pasākums Baltijas reģionā – starptautiskā mašīnbūves, metālapstrādes, automatizācijas, elektronikas, elektrotehnikas, instrumentu un jauno tehnoloģiju izstāde «Tech Industry 2011».

Izstādes ietvaros Latvijas Tehnoloģiskais centrs, līdzīgi kā iepriekšējos gadus, organizēja «Zinātnes un inovāciju stendu», kurā piedalījās arī Rīgas Tehniskās universitātes zinātnieki.

RTU izstādē pārstāvēja struktūrvienības no Būvniecības fakultātes (BF), Transporta un mašīnzinību fakultātes (TMF), Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes (MLĶF), kā arī Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes (EEF).

BF Būvražošanas institūts demonstrēja iekārtu, kas paredzēta pulvera materiālu transportēšanai ar impulsa elektromagnētisko lauku, un informēja par perforētās lentes kā ražošanas atlikuma racionālām izmantošanas iespējām būvniecībā un citās nozarēs.

TMF Aviācijas institūts izstādē piedalījās ar izstrādāto tehnoloģiju gaisa kuģu konstrukcijas tehniskā stāvokļa novērtēšanai, kā arī apmeklētājus iepazīstināja ar institūta iespējām veikt aerodinamisko un termodinamisko plūsmu aprēķinus. TMF Dizaina un ergonomikas centrs prezentēja vienoto ielu nosaukumu un norāžu sistēmu.

MLĶF Tekstilmateriālu tehnoloģiju un dizaina institūts demonstrēja riteņbraucēja jostu, kurā iestrādāti gaismu izstarojoši un atstarojoši elementi – diodes.

Savukārt EEF Vides aizsardzības un siltuma sistēmu institūts prezentēja katalītisko dūmgāzu kondensatoru ar zemas temperatūras plazmas ģeneratoru.

RTU zinātniekiem dalība izstādē sniedza iespēju iepazīstināt apmeklētājus ar jaunākām izstrādātām tehnoloģijām un pētījumiem, kā arī nodibināt kontaktus ar Latvijas un ārvalstu uzņēmējiem.

Rīgas Tehniskās universitātes dalību koordinēja RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs.

Izstādes «Tech Industry» mērķis ir veicināt uzņēmumu ražošanas un tirdzniecības attīstību, stimulēt sadarbību starp Latvijas un ārvalstu uzņēmējiem, atspoguļot rūpnieciskās ražošanas industrijas attīstības tendences un ar to saistīto nozaru attīstību Baltijā, kā arī sekmēt Latvijas ražošanas uzņēmumu konkurētspēju pasaules tirgū.

Laila Eliņa, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs
Linda Šufriča, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs

ERAF logo