RTU norisinājās Inovāciju un jauno tehnoloģiju konference

inovaciju_konf-09_logo

3. aprīlī Rīgas Tehniskās universitātes Lielajā aulā norisinājās ikgadējā Inovāciju un jauno tehnoloģiju konference, kurā tika prezentēti 34 pētniecības projekti aptverot tādās nozarēs kā arhitektūra, būvniecība, inženierekonomika, datorzinātne un informācijas tehnoloģijas, enerģētika un elektrotehnika, elektronika un telekomunikācijas, materiālzinātne un lietišķā ķīmija, transports un mašīnzinības.

Konference norisinājās posteru sesijas formā. Apmeklētājiem bija iespēja ne tikai iepazīties ar informāciju par izstrādātiem projektiem, bet arī klātienē tikties ar projektu vadītājiem un izpildītājiem, lai pārrunātu interesējošos jautājumus.

RTU pētnieki konferences apmeklētājus iepazīstināja ar projektiem, kuru gaitā izstrādāta RTU Ķīpsalas kompleksa attīstības koncepcija; izpētītas stikla keramikas materiālu izmantošanas iespējas stomatoloģijā, kā arī sniegtas praktiskas rekomendācijas zobārstiem; pilnveidots bionoārdāma iepakojuma sastāvs; izstrādāts fāžmaiņas materiālu saturošs apmetums iekštelpu apdarei, kura pielietojums samazina ēku ekspluatācijas izmaksas; izpētītas koksnes pelnu un izdedžu izmantošanas iespējas betona, cementa, ķieģeļu un bitumena ražošanā u.c. projekti.

Kopumā RTU Inovāciju un jauno tehnoloģiju konferenci apmeklēja 170 interesenti, tostarp 45 uzņēmu, organizāciju un valsts institūciju pārstāvji. Apmeklētāju vidū bija pārstāvji no AS «Olainfarm», Latvijas Tehnoloģiskā centra, Latvijas Universitātes, LR Patentu valdes, Vides, bioenerģētikas un biotehnoloģijas kompetences centra, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, biedrības «Connect Latvia», «Dominis», SIA «Nams», SIA «VEF un Ko», SIA «Rīgas Būvserviss», SIA «Kartondizains», «Business & Investment», Projektu Vadītāju profesionālās apvienības, Latvijas Darba devēju konfederācijas u. c.

Inovāciju un jauno tehnoloģiju konference Rīgas Tehniskajā universitātē tiek rīkota jau 5. gadu. Tās mērķis ir sniegt iespēju uzņēmējiem veidot kontaktus ar pētniekiem un gūt savam biznesam jaunas, inovatīvas idejas, savukārt akadēmiskajam personālam un studentiem – prezentēt savas izstrādnes un inovatīvās idejas.

Konferenci organizēja RTU Zinātņu daļas Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs.

Laila Eliņa, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs
Linda Šufriča, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs

ERAF logo