Latvijas valsts mežu un RTU sadarbība starptautiskās konferences ietvaros

2019. gada 2.jūlijā Latvijas valsts meži sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru un Rīgas Tehniskās universitātes Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centru organizēja 14. starptautisko Eiropas Meža pedagoģijas konferenci. Konferencē kopumā piedalījās 167 dalībnieki no 18 dažādām valstīm, plaši pārstāvot Baltijas valstis, Eiropu, kā arī Japānu.

Konferenci atklāja Latvijas Republikas Zemkopības ministrijas, Latvijas valsts mežu un Valsts izglītības satura centra pārstāvji. Lektori no Latvijas, Vācijas un Čehijas dalījās pieredzē un idejās par iespēju meža pedagoģiju integrēt mācību saturā.

RTU konferencē piedalījās ar Vides aizsardzības un siltuma sistēmu institūta un Dizaina tehnoloģiju institūta zinātnieku īpaši organizētām radošajām darbnīcām, kurās pedagogiem bija iespēja paplašināt savu redzesloku jautājumos par meža materiālu identificēšanu, analīzi un to pārvēršanu ilgtspējīgos produktos. Pedagogiem tā bija lieliska iespēja papildināt zināšanas par koka dizainu un to, kā veicināt bērnus radoši izmantot meža materiālus un radīt produktus.

| Ineta Portnova, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs