NANOTEXNOLOGY 2012 konference

Laikā no 6. – 13.jūlijam Grieķijā, Thesalonikos norisinājās starptautiskā konference «NANOTEXNOLOGY 2012», kuru organizēja Aristoteļa Universitātes fizikas departaments.

Konference pulcēja ap 2000 delegātus no vairāk nekā 30 pasaules valstīm, un ietvēra sevī vairākus nozīmīgus apakšpasākumus:

  • Speciālais simpozijs «6th International Symposium on Flexible Organic Electronics (ISFOE12)» 8.-11. jūlijs.
  • Starptautiska zinātniskā konference «10th International Conference on Nanosciences & Nanotechnologies (NN12)» 9.-12. jūlijs.
  • Vasaras skolas «7th International Summer School «N&N:Organic Electronics & Nanomedicine» (ISSON13)» 6.-13. jūlijs.
  • Nanotehnoloģiju inovāciju izstāde «3rd NANOTEXNOLOGY EXPO 2012» 8.-12. jūlijs.

Zinātniskajā konferencē gandrīz 2000 zinātniekiem un uzņēmējdarbības pārstāvjiem no dažādām pasaules valstīm tika prezentēts stenda referāts par Rīgas Tehniskajā universitātē izstrādāto viscaur superelastīgo spiediena sensorelementu un tā praktiska pielietojuma iespējām.

Inovāciju izstādes dalībniekiem tika demonstrēts viscaur superelastīgā spiediena sensorelementa prototips, kā arī skaidroti tā darbības principi un pielietojuma iespējas. Izstādes ietvaros norisinājās speciāla B2B (Business to Business) paneļu kontaktbirža, kurā inovatīvu iestrādņu autoriem bija iespēja atrast ieinteresētus partnerus no uzņēmējdarbības jomas pārstāvjiem.

Pasākuma ietvaros tika apmeklēta vasaras skola, kas sevī ietvēra 3 apakšsekcijas – Nanosciences & Nanotechnology; Organic Electronics; NanoMedicine. Skolas noslēgumā tika kārtots teorētisko zināšanu tests, kurā no vairāk kā 120 dalībniekiem Rīgas Tehniskās universitātes pārstāvis ieguva 3 labāko rezultāts.

Juris Zavickis, RTU MLĶF Tehniskās fizikas institūts

ERAF logo