LIAA pārstāvju vizīte RTU

2019. gada 24. maijā RTU Materiālu un konstrukciju institūtā viesojās Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Tehnoloģiju departamenta pārstāvji. Vizītes mērķis bija tikties ar projekta “Termoplastiska hibrīdšķiedra aditīvām ražošanas tehnoloģijām – 3D.TEHART” zinātnisko vadītāju un institūta vadošo pētnieku Kasparu Kalniņu un projekta komandu, lai pārrunātu projekta attīstības gaitu.

Tikšanās laikā LIAA pārstāvji tika iepazīstināti ar projekta īstenošanas norisi, līdz šim sasniegtajiem rezultātiem, izaicinājumiem, kā arī turpmākajiem plāniem.

Projekts “Termoplastiska hibrīdšķiedra aditīvām ražošanas tehnoloģijām – 3D.TEHART” ir saņēmis finansējumu LIAA administrētajā programmā «Atbalsts pētniecības rezultātu komercializācijai». Projekta ietvaros tiek izstrādāts hibrīdtermoplastiskais pavediens, kas ir vairākkārtīgi izturīgāks un stingāks par standarta 3D printera ABS pavedienu. Radītā tehnoloģija būtiski palielinās 3D drukas materiālu tirgu un paplašinās 3D drukāto produktu klāstu.

| Linda Šufriča, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs