Pieredzes apmaiņas vizīte Igaunijā

Igaunija ERASMUS

Laikā no 29. līdz 30. oktobrim Rīgas Tehniskās universitātes pārstāvji – Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centra (ITPC) vadītāja Laila Eliņa, ITPC Tehnoloģiju pārneses kontaktpunkta vadītājs Renārs Reklaitis un ITPC Tehnoloģiju pārneses kontaktpunkta projektu vadītāja Linda Šufriča apmeklēja Tartu universitāti, Taru zinātnes parku un Tallinas Tehnoloģiju universitāti, ar mērķi gūt jaunu pieredzi un stiprināt sadarbību.

RTU pārstāvji tikās ar Tartu zinātnes parka un Tartu universitātes pārstāvjiem. Tartu universitātes pētniecības un attīstības centra pārstāvji Siim Kinnas un Aivar Pere pastāstīja ar tehnoloģiju pārneses īstenošanas metodēm Tartu universitātē, savukārt Tartu zinātnes parka projektu vadītājs Vaido Mikheim iepazīstināja ar parka darbību, pastāstīja par dalību dažādos projektos, kā arī ciešo sadarbību ar Tartu universitāti. Vizīte Tartu pilsētā noslēdzās ar AHA zinātnes centra apmeklējumu.

RTU pārstāvji apmeklēja arī Tallinas Tehnoloģiju universitāti un Igaunijas patentu informācijas centru. Tallinas Tehnoloģiju universitātē (TTU) norisinājās tikšanas ar Inovāciju un biznesa centra Tehnoloģiju pārneses ekspertu Rasmus Lindmaa. Tikšanās laikā tika pārspriesti aktuālie jautājumi saistībā ar TTU inovāciju centra darbības modeli, tehnoloģiju pārneses un sadarbības ar uzņēmumiem organizēšanu un veicināšanu, savukārt Igaunijas patentu informācijas centrā tika iegūta aktuālā informācija intelektuālā īpašuma jautājumos.

Vizītes laikā tika nodibināti jauni kontakti, gūta vērtīga pieredze tehnoloģiju pārneses attīstībai RTU, kā arī pārrunātas turpmākās sadarbības iespējas pie kopīgu projektu izstrādes.

Laila Eliņa, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs
Linda Šufriča, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs

ERAF logo